26 жовтня 2022 р. 

Л. Гриневич,
першому проректору
Київського університету імені Бориса Грінченка 

 

Шановна пані Лілія Гриневич, 

Ми вражені та засмучені інформацією про смерть професора Віктора Огнев’юка, шановного ректора Київського університету імені Бориса Грінченка.

Ми навіть не можемо уявити сум і горе, які ви всі в Університеті відчуваєте через втрату такого видатного лідера, який потужно скеровував роботу Київського університету імені Бориса Грінченка в цей складний час. Від імені Університету Яманаші я хотів би висловити щирі співчуття всім викладачам, співробітникам і студентам Київського університету імені Бориса Грінченка. Прошу, знайте, що наші серця з вами в цей скорботний час.

Нещодавно Університет Яманаші удостоївся честі стати новим партнером Київського університету імені Бориса Грінченка. Попри те, що, на жаль, я не зміг особисто зустрітися з професором Віктором Огнев’юком для церемонії підписання через нинішню складну ситуацію в Україні, мені приємно, що професор Віктор Огнев’юк підписав Меморандум про взаєморозуміння 18 жовтня 2022 року, всього за тиждень до того, як він покинув нас. Я відчуваю, що це була високоінтелектуальна та безмежно людяна особистість з огляду на його красивий та енергійний підпис. Я глибоко вдячний йому за підтримку в розбудові відносин між нашими університетами. Меморандум про взаємодію, безперечно, стане гарним нагадуванням про професора Віктора Огнев’юка та гарною відправною точкою для подорожі слідами його бажання сприяти співпраці між нашими двома університетами.

Ми обурені нераціональною загарбницькою війною з великою кількістю зруйнованих навчальних закладів та інфраструктури цивільного життя. Але ми віримо, що справедливість переможе, і весна прийде в Україну вже зовсім скоро. 

 

Нехай професор Віктор Огнев’юк спочиває з миром! 

Слава Украïнi! 

Щиро Ваш, 

Д-р Шіндзі Шимада 

Президент Університету Яманаші

 

 

 

Співчуття від Університету Яманаші (Японія)