Презентація книги Олени Кулінич «Синій колір японського літа»

Презентація книги Олени Кулінич «Синій колір японського літа»

14 березня 2024 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

14 березня 2024 року в приміщенні Бібліотеки Університету Грінченка відбулася презентація книги Олени Кулінич «Синій колір японського літа».

Кулінич Олена Миколаївна – авторка книг про Японію «Мій Токіо у свята і будні» (видана у 2007 році) та «Синій колір японського літа» (2024 року), дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії (2007-2013) та Австралії (2015-2021), ректора Дипломатичної академії при МЗС України (2003-2007; 2013-2015), а нині декана Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка Кулінича Миколи Андрійовича, кандидата історичних наук. Олена Миколаївна за освітою економіст, до переходу чоловіка на дипломатичну службу працювала в Держтелерадіокомпанії України. Перебувала з чоловіком у відрядженні до Республіки Корея, Австралії та двічі до Японії. Проживши десять років в Токіо, відкривала для себе унікальну культуру Країни Вранішнього сонця, опановувала мистецтво каліграфії «шьо-до», досліджувала історію японських звичаїв та традицій.

На заході були присутні студенти-японісти Університету Грінченка та представники Факультету права та міжнародних відносин, а також всі охочі. Участь взяли також декани Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка, кандидат історичних наук Кулінич Микола Андрійович та Факультету східних мов Університету Грінченка, доктор філологічних наук, доцент Семеніст Іван Васильович.

Модератором заходу виступила Опришко Тетяна Сергіївна, директорка бібліотеки Університету Грінченка, кандидатка наук із соціальних комунікацій. У своєму виступі вона поділилася власними враженнями від прочитання на одному диханні книги «Синій колір японського літа». В ході розмови учасники дізналися з вуст Олени Миколаївни Кулінич подробиці їхнього життя в Японії, про особливості японської кухні та етикету, труднощі у процесі адаптації та курйозні випадки. Учасники зустрічі активно долучилися до обговорення і ставили власні запитання про найулюбленіші місця в Японії, національні вбрання, спільні та відмінні риси наших народів, а також чому саме синій колір асоціюється у авторки з японським літом? Олена Миколаївна разом Миколою Андрійовичем захопливо поринали у спогади і радо давали відповіді на всі запитання.

Насамкінець взяв слово Семеніст Іван Васильович і наголосив на незаперечній підтримці нашої держави японським народом в ході повномасштабної війни Росії проти України. Про книгу Олени Кулінич «Синій колір японського літа» як черговий місточок, який підтримує духовний зв’язок наших народів, хоча нас розділяють тисячі кілометрів. І про залюбленість студентів-японістів Університету Грінченка у  країну Японію, які отримали новий  інструментарій для її пізнання.

Книга викликала жвавий інтерес серед студентів і вони довго не відпускали авторку. Подаровані 5 примірників видань вже найближчим часом стануть доступними для усіх користувачів Бібліотеки Грінченка.

Запрошуємо до читання!

 

Ціль 04. Якісна освіта

Матеріали надані Бібліотекою Київського столичного університету імені Бориса Грінченка

 

Презентація книги Олени Кулінич «Синій колі...
Презентація книги Олени Кулінич «Синій колі...
Презентація книги Олени Кулінич «Синій колі...
Презентація книги Олени Кулінич «Синій колі...